Новини DESPRO

12:57 | 14.10.2009

Проект DESPRO був представлений народним депутатам на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування

14 жовтня 2009 року відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування. До участі у співпраці були запрошені представники Швейцарської Агенції з розвитку та співробітництва (SDC), швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO, Програми розвитку ООН та інші.

Мануель Еттер, директор Швейцарської агенції з розвитку та співробітництва, у своєму виступі наголосив на індивідуальності підходу до підтримки процесів децентралізації в Україні: «Коли ми говоримо про підтримку децентралізації публічної влади в Україні, ми не копіюємо бездумно швейцарську модель, а прилаштовуємося до українських реалій – її географії, історії, менталітету її громадян тощо».
Оксана Гарнець, керівник проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO, у своїй презентації окрім основних завдань та цілей проекту,  також повідомила учасникам засідання про налагодження сталого діалогу та співпраці між двома регіонами – Вінницької області та Автономної Республіки Крим. Співпраця у формі ознайомчих візитів дозволяє його учасникам будувати конструктивні робочі стосунки, ознайомлюватися із ходом та результатами реалізації місцевих проектів, а також на конкретних прикладах оцінювати стан, можливості та перспективи застосування децентралізованої моделі надання послуг на прикладі водопостачання.
У результаті зустрічі і народні депутати, і представники міжнародних організацій зійшлися в одному – процес децентралізації в країні гальмує її неадаптоване законодавство та невизначеність із питанням адміністративно-територіальної реформи, яка вкрай необхідна державі.  

 

Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~gB7Wk