Новини DESPRO

14:00 | 10.02.2010

Засідання Наглядової Ради DESPRO в Автономній Республіці Крим

10 лютого 2010 року в Сімферополі відбулося засідання Наглядової ради DESPRO в Автономній Республіці Крим.

Під час засідання Наглядової ради було підбито підсумки діяльності першої фази (2007–2009 рр.) Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO в Автономній Республіці Крим.

Учасники зустрічі обговорювали питання стратегії підтримки децентралізації влади та реформи місцевого самоврядування в Україні, застосування успішного досвіду партнерів DESPRO, а також запровадження децентралізованих моделей надання послуг із водопостачання в Автономній Республіці Крим. Керівництво районних та сільських рад разом з активістами громад презентували результати реалізації місцевих проектів із запровадження децентралізованої моделі водопостачання.
За словами Першого заступника голови Ради міністрів АР Крим Азіза Абдуллаєва, у процесі реалізації проектів сільських громад народжується новий тип людей. Люди набувають рис відповідальних, зрілих членів громади з правом вибору, з правом брати участь у прийнятті рішень.

 Мануель Еттер, Директор Швейцарської Агенції із розвитку та співробітництва в Україні наголосив: "Дуже добре, що влада Криму активно співпрацює з проектом "Підтримка децентралізації в Україні" DESPRO. Ми задоволені результатами роботи на місцевому рівні. Послуги наближаються до споживачів, люди активно гуртуються, співпрацюють з владою. Проте, дуже важливо, щоб ці зусилля одержали підтримку на інституційному рівні, щоб вони булі частиною масштабних реформ системи публічної влади та територіально-адміністративного устрою в Україні".
 
За 3 роки співробітництва влади та громад Автономної Республіки Крим із проектом DESPRO реалізовано 20 місцевих проектів та досягнуто значних соціальних та економічних результатів: близько 8,8 тисяч сільських мешканців Бахчисарайського, Ленінського та Нижньогірського районів АРК одержали можливість користуватися якісними послугами водопостачання, загальна вартість проектів склала 3 млн. 330 тис. гривень, з яких близько 62% – внесок Швейцарсько-українського проекту DESPRO, 21% – зібрано мешканцями громад, решту – близько 17% - тпрофінансували місцеві бюджети. У другій фазі проект продовжуватиме роботу з підтримки децентралізації в декількох регіонах України, зокрема в Автономній Республіці Крим.
У роботі взяли участь: Азіз Абдуллаєв, Перший заступник голови Ради міністрів АРК, Голова Наглядової ради DESPRO у АРК; Мануель Еттер, Директор Швейцарської Агенції із розвитку та співробітництва в Україні; Олена Литвиненко, Програмний менеджер Швейцарської Агенції із розвитку та співробітництва в Україні; Оксана Гарнець, керівник проекту DESPRO в Україні; голови районних державних адміністрацій та районних рад (Бахчисарайського, Ленінського та Нижньогірського районів АРК); керівники великих підприємств АРК, представники міжнародних організацій, Районних робочих груп, а також цільових громад проекту.
 

Коротке посилання на новину: https://despro.org.ua/~3rYbW