Новини DESPRO

16:09 | 27.05.2010

За підтримки проекту DESPRO відбувся Загальноукраїнський круглий стіл на тему «Перспективи реформування місцевого самоврядування в Україні»

За підтримки Швейцарсько-українського проекту DESPRO 27 травня у м. Києві відбувся Загальноукраїнський круглий стіл на тему «Перспективи реформування місцевого самоврядування в Україні».

Учасники заходу проаналізували реальний стан місцевого самоврядування, розглянули інституціональні, конституційні, адміністративно-правові аспекти його реформування; опрацювали та ухвалили пропозиції центральним та місцевим органам державної влади та органам місцевого самоврядування щодо першочергових заходів з реформування місцевого самоврядування з урахуванням існуючих концептуальних та нормативно-правових напрацювань.

На обговорення круглого столу були винесені такі основні питання:
● Підходи до стратегії децентралізації влади: українські реалії та європейський досвід.
● Інституційні інструменти реформи місцевого самоврядування.
● Реалізація концептуально-правових документів щодо реформування місцевої влади.
● Забезпечення дієздатності громад та конкурентоспроможності регіонів.
● Етапи реалізації реформи місцевого самоврядування в Україні у 2010-2015 роках та механізми її забезпечення.

Результатом круглого столу стали прийняті рекомендації щодо першочергових заходів реформування місцевого самоврядування в Україні, які будуть направлені до центральних органів державної влади.

Організаторами виступили Фонд сприяння місцевому самоврядуванню України та Програма Ради Європи „Зміцнення місцевої демократії та сприяння реформам місцевого самоврядування в Україні”. Захід проводився спільно з науковими установами, вищими навчальними закладами, громадськими організаціями, асоціаціями органів місцевого самоврядування, міжнародними інституціями, які діють у сфері місцевого та регіонального розвитку.

З матеріалами круглого столу можна ознайомитись тут:
http://www.municipal.gov.ua/
 

Коротке посилання на новину: https://despro.org.ua/~tjRYm