Новини DESPRO

18:10 | 11.06.2010

DESPRO впроваджує Систему інформації та моніторингу проекту

DESPRO впроваджує Систему інформації та моніторингу проекту. Семінар-тренінг з користування Системою відбувся 10-11 травня 2010 року у м. Буча Київської області.

Система інформації та моніторингу проекту (СІМП)
– це електронна он-лайн база даних про заплановані, поточні та завершені події та суб-проекти Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO. СІМП прив’язана до завдань проекту, визначених у проектному документі. Вона забезпечує акумулювання інформації для перетворення на знання та досвід, вертикальні та горизонтальні зв’язки між користувачами, прозорість та контрольованість управління проектом, а також формує статистику та звітні дані.

Як заплановано, користувачами системи стануть експерти київського офісу DESPRO, регіональні партнери – представники обласних та районних державних адміністрацій цільових регіонів DESPRO (АР Крим, Вінницької та Сумської областей), представники районних робочих груп, а також представники Швейцарського Бюро Співробітництва (SDC) та Швейцарського Центру Ресурсів та Консультацій з Питань Розвитку (skat).

Навички та знання, здобуті у ході тренінгу, стануть у нагоді держслужбовцям, адже адаптація держслужби до європейських стандартів все більше наближає публічне адміністрування в Україні до так званого «електронного врядування». Подібні системи працюють в публічних адміністраціях та корпораціях провідних країн світу і все більше поширюються в Україні.

В анкетах зворотнього зв’язку, що їх заповнювали учасники по закінченні тренінгу, було наголошено на позитивних сторонах цього навчання: «СІМП підвищує ефективність роботи, покращує знання англійської мови та комп’ютерні навички, надає можливості для обміну досвідом між партнерськими районами, розвиває структурне мислення».

Як зазначила керівник проекту DESPRO Оксана Гарнець, регіональні партнери, що не мають доступу до Інтернет та не мають комп’ютера, будуть забезпечені всім необхідним вже липні ц.р. У серпні планується розпочати роботу із СІМП у тестовому режимі, а вересень стане початком інтенсивного наповнення системи інформацією усіма користувачами.

Фотографії з семінару-тренінгу можна подивитись за цим посиланням:
http://www.despro.org.ua/knowledge-base/best-practices/galleries/10
 

Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~Hsfke