Новини DESPRO

19:35 | 27.08.2010

Круглий стіл: обговорення ґендерних аспектів впровадження проектів розвитку громад в Україні

27 серпня 2010 року в Києві відбувся круглий стіл з обговорення ґендерних аспектів впровадження проектів розвитку громад в Україні. Його було ініційовано швейцарсько-українським проектом «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO. Головна мета - визначення ефективних підходів до реалізації місцевих проектів з надання децентралізованих послуг, які б обов’язково враховували забезпечення рівних можливостей для чоловіків та жінок.
 

Цей круглий стіл за участі провідних фахівців з питань ґендеру в Україні та партнерів DESPRO став логічним завершенням візиту в Україну міжнародної експертки з питань ґендеру пані Еріки Шляппі (Швейцарія), яка, спільно з українськими колежанками вивчала вказане питання на прикладі діяльності Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» (DESPRO) у двох пілотних регіонах – Автономній Республіці Крим та Вінницькій області. Присутні обмінялися думками щодо наявних можливостей для прийняття рішень чоловіками та жінками в сільській місцевості (проект DESPRO співпрацює з сільськими громадами), та на рівні районної влади, а також ідеями щодо інтеграції тендерних підходів до проектної діяльності DESPRO.
 

Висновки та рекомендації швейцарської експертки та її українських колег ляжуть в основу конкретних планів дії для швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» на 2010 – 2012 роки.

Коротке посилання на новину: https://despro.org.ua/~h55nz