Новини DESPRO

19:28 | 22.09.2010

DESPRO та ПРООН/МПВСР об’єднують зусилля у підтримці проектів міжмуніципального співробітництва

Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO та проект Програми розвитку ООН в Україні «Муніципальна програма врядування та сталого розвитку» (далі - ПРООН/МПВСР) утворили Міжпроектну робочу групу з питань поводження із твердими побутовими відходами (далі - ТПВ). Перша спільна зустріч робочої групи відбулась 22 вересня 2010 року у м. Долина Івано-Франківської області.

Мета зустрічі – скоординувати спільні дії проектів DESPRO, ПРООН/МПВСР та громад-партнерів м. Тульчина та Тульчинського району для початку процесу покрокового планування проекту з поводження із ТПВ. Планується, що цей проект міжмуніципального співробітництва охопить м. Тульчин та сусідні громади з сіл Кинашева та Суворовського. Проекти DESPRO та ПРООН/МПВСР надаватимуть експертну підтримку у розробці проекту зі створення інтегрованої системи поводження із ТПВ.

Синергія двох проектів взаємодоповнює зусилля обох з них, адже ПРООН/МПВСР працює на міському рівні, а DESPRO співпрацює із сільськими громадами. 

У результаті зустрічі члени Міжпроектної робочої групи з питань поводження із ТПВ розробили спільний план дій до кінця листопада 2010 року, який передбачає ознайомлення з проектною концепцією громад-партнерів, збір додаткової інформації, підготовку техніко-економічного обґрунтування тощо.

У роботі взяли участь: Юрг Крістен (Директор проекту DESPRO), Олена Литвиненко (координатор проектів Швейцарської агенції з розвитку та співробітництва), Валерій Весняний (міський голова м. Тульчин), Віталій Побережник (керівник апарату Тульчинської районної ради), Ірина Скалій (керівник МПВСР), Оксана Гарнець (керівник проекту DESPRO в Україні), Вячеслав Сороковський (експерт DESPRO із децентралізації), Олена Урсу (спеціаліст ПРООН/МПВСР із сталого розвитку), Андрій Артов (експерт DESPRO із ТПВ).

Коротке посилання на новину: https://despro.org.ua/~Ib3Wi