Новини DESPRO

14:41 | 17.12.2010

Форум партнерів проекту DESPRO

Форум партнерів Швейцарсько-Українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO проходив з 15 по 16 грудня 2010 року у м. Ялта.

Перший день був присвячений підведенню підсумків діяльності у 2010 році, аналізу актуальних питань та шляхів реформування місцевого самоврядування, інформаційного та навчального середовища для проведення реформ. Провідні експерти у галузі адміністративно-територіальної реформи, державної регіональної політики, кадрової політики у сфері державного управління ділилися думками та досвідом із практиками – посадовими особами органів місцевого самоврядування, державними службовцями, головами сільських рад. Окрему сесію було присвячено управлінню знаннями – одному з компонентів діяльності проекту DESPRO. Учасникам форуму було презентовано соціологічне дослідження попиту на знання у системі органів виконавчої влади та існуючі практики задоволення цього попиту, зокрема портал знань у сфері місцевого самоврядування, який наразі у стадії розробки. Закінчення першого дня форуму проходило у дружній атмосфері за смачною вечерею та цікавою концертною програмою.

Співфінансування ініціатив з місцевого розвитку, а також управління знаннями та набутим досвідом проекту DESPRO обговорювали партнери під час другого дня форуму. Окремою темою для дискусії стали проекти з поводження із твердими побутовими відходами, які співфінансуватиме DESPRO. Після презентацій на цю тему відбулась прем’єра документального фільму «По той бік сміття», який був відзнятий на замовлення проекту DESPRO.    

У конференції взяли участь представники Міністерства житлово-комунального господарства України, Ради Міністрів АР Крим, Вінницької обласної державної адміністрації, Сумської обласної державної адміністрації, Національної академії державного управління при Президентові України, Асоціації сільських, селищних та міських рад України, Інституту соціології НАНУ, Асоціації міст України, Інституту громадянського суспільства, Асоціації регіонального розвитку України, Української системи дистанційного навчання, Муніципальної програми врядування та сталого розвитку ПРООН, представники районів-партнерів DESPRO, а також сільських громад.

Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~snXDF