Новини DESPRO

19:57 | 18.03.2011

Через дітей достукатися до батьків: проект DESPRO презентував документальний фільм "По той бік сміття" у Хотівський сільскій школі-гімназії

Документальний фільм «По той бік сміття», знятий на замовлення проекту DESPRO, був представлений учням школи-гімназії села Хотів Київської області 18 березня 2011 року. Відео демонструє правильне поводження із твердими побутовими відходами, а також яскраві приклади та успішні практики у цій галузі.

Правильне ставлення дітей до відходів формують вчителі школи-гімназії у рамках занять із сталого розвитку. Учні та учениці 8го класу, які взяли участь у зйомках документального фільму проекту DESPRO, провели власне дослідження на тему поводження жителів села Хотів із ТПВ. У ході цього дослідження діти з’ясували, яким чином комунальне господарство вирішує проблему зі сміттям, провели опитування населення щодо екологічних проблем, дослідили вулиці с. Хотів на наявність контейнерів для сміття, а також ефективність роботи пункту прийому вторинної сировини.

Хотівський сільський голова Микола Безпечний зазначив, що учні шкіл – дуже впливова аудиторія для поширення ідей правильного поводження із ТПВ. Адже коли діти знатимуть, як важливо сортувати сміття, аби воно було утилізовано та не нанесло шкоди навколишньому середовищу, про це знатимуть і їхні батьки, - впевнений сільський голова. Нове покоління має засвоювати передові ідеї, новітні та екологічні підходи, бо цього потребує не лише наше суспільство, а й уся планета.

Під час зустрічі у школі-гімназії були присутні учні та учениці 5-10 класів, всього близько 250 дітей, учителі та керівництво навчального закладу, представники батьківського комітету, Микола Безпечний (Хотівський сільський голова), Андре Ольшевскі (експерт з поводження із ТПВ, Швейцарський центр ресурсів та консультацій з питань розвитку, Skat), Володимир Кузнєцов (режисер фільму «По той бік сміття»), а також співробітники проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO – Оксана Гарнець (керівник проекту в Україні), Вячеслав Сороковський (експерт із децентралізації), Андрій Артов (експерт з поводження із ТПВ), Олена Суходольська (спеціаліст із зв’язків з громадськістю).  

Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~xFXHg