Новини DESPRO

22:37 | 24.03.2011

Управління знаннями: перспективи впровадження концепту в державному секторі

Круглий стіл "Управління знаннями: перспективи впровадження концепту в державному секторі" відбувся  24 березня 2011 року у Національній академії державного управління. Організатором заходу виступив Швейцарсько-український проект "Підтримка децентралізації в Україні" DESPRO.

У вступному слові віце-президент Марина Білинська зазначила, що "методика управління знаннями є однією із складових ефективної кадрової політики і надзвичайно актуальна для системи державного управління. Приємно, що завдяки проекту DESPRO фахівці Академії залучені до розробки цієї методики."

Керівник проекту DESPRO в Україні Оксана Гарнець доповнила, що даний захід передує триденному тренінгу для викладачів щодо методики управління знаннями. Подібний тренінг вперше відбудеться на теренах України, і до нього залучені одні з кращих світових експертів у цій сфері.

Керівник Центру Компетенції з управління громадськими і некомерційними проектами Університету прикладних наук і мистецтв, Люцерн (Швейцарія), Олівер Кесслер та директор з науково-дослідної роботи Інституту управління і регіональної економіки Університету прикладних наук і мистецтв, Люцерн (Швейцарія) Патрісія Вульф презентували проблеми управління знаннями у державному секторі та управління знаннями як сферу в цілому.

Старший науковий співробітник Інституту соціології НАН України Олександр Гончарук ознайомив присутніх з результатами опитування з проблем управління знаннями. Опитування проводилось Інститутом соціології на замовлення проекту DESPRO. В ньому взяли участь 600 респондентів з 15 регіонів України, що працюють у місцевих органах влади.

У процесі дискусії викладачів цікавили питання щодо їх ролі у процесі отримання знань, мотивації до знань державних службовців, визначення обсягу та кількості знань для держслужбовців.

У засіданні круглого столу взяли участь викладачі, докторанти, аспіранти Національної академії, міжнародні експерти, представники центральних органів влади.

Коротке посилання на новину: https://despro.org.ua/~2iFoK