Новини DESPRO

14:24 | 11.04.2011

Триває процес стратегічного планування інтегрованого поводження з твердими побутовим відходами у Тульчинському районі Вінницької області

Упродовж другої фази швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні»  (DESPRO), крім сфери водопостачання, підтримує також місцеві проекти з утилізації твердих побутових відходів. У одному з цільових районів проекту – Тульчинському районі Вінницької області з березня цього року почався процес стратегічного планування інтегрованого поводження з твердими побутовим відходами (ТПВ).
У рамках цього процесу 11 квітня 2011 року пройшла зустріч Місцевої робочої групи. Окрім організаційних питань, члени робочої групи обговорили план вивчення морфологічного складу відходів. Результати дослідження у Тульчині ляжуть в основу розрахунку регіональної моделі збору, переробки та утилізації відходів. Крім того, на зустрічі були проаналізовані усі зацікавлені сторони у регіоні, що мають відношення до поводження з відходами. До найбільш впливових «гравців» віднесені місцеві органи влади та контролюючи служби. Рівень же участі бізнесу поки що незначний. У той же час, населення віднесено як до найбільш значущих для проекту сторін, так і до найбільш впливових. Це говорить про те, що розробка системи поводження з ТПВ буде виконуватися, спираючись на місцеві громади.   

Коротке посилання на новину: https://despro.org.ua/~lc6by