Новини DESPRO

14:50 | 19.04.2011

Синхронізація донорських зусиль: відбулась нарада міжнародних партнерів Національної академії державного управління при Президентові України

Координаційна нарада міжнародних партнерів Національної академії державного управління при Президентові України (далі - НАДУ) відбулась 19 квітня 2011 року у м. Київ.

Зустріч мала на меті обговорення перспектив подальшого співробітництва міжнародних організацій із НАДУ у підвищенні освітнього рівня держслужбовців, а також синхронізацію та координацію донорських зусиль у цій сфері. Учасники зустрічі презентували проекти та результати співробітництва із Академією.

Керівник проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO Оксана Гарнець зазначила, що важливим завданням у другій фазі діяльності є інтеграція позитивного досвіду проекту у діяльність органів влади всіх рівнів. «На базі Національної академії державного управління та разом з проектом Програми розвитку ООН в Україні «Муніципальна програма врядування та сталого розвитку» ми впроваджуємо навчальні курси з питань децентралізації та ефективного місцевого самоврядування для посадових осіб органів місцевого самоврядування, державних службовців та депутатів місцевих рад. Наша мета – розроблення, впровадження та інституціоналізація цих програм», – наголосила Оксана Гарнець. Вона зазначила, що в результаті тренінгів, семінарів та навчальних поїздок, які організував проект DESPRO, більше ніж 500 представників органів державної влади підвищили рівень своїх знань. Також спільно із НАДУ проект DESPRO розробляє інформаційний портал для посадових осіб органів місцевого самоврядування та державних службовців. Наразі електронний ресурс знаходиться у стадії розробки та наповнення. Оксана Гарнець поінформувала міжнародних партнерів, що проект DESPRO планує організувати навчальні курси із управління знаннями  для викладачів НАДУ та впровадити подібні курси в освітню галузь «державне управління» серед регіональних інститутів Академії.        

Серед міжнародних партнерів НАДУ були присутні представники проекту GIZ «Підвищення якості муніципальних послуг», проекту ЄС «Підтримка розвитку та вдосконалення системи підготовки державних службовців в Україні», українсько-канадського проекту «Розбудова спроможності до економічно обґрунтованого планування розвитку областей і міст України», проекту «Форум молодих державних службовців» та швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO.

Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~NJkIC