Новини DESPRO

18:50 | 26.05.2011

Проект DESPRO підтримує розвиток технологій дистанційної освіти в сучасній державній кадровій політиці

Перша міжнародна науково-практична конференція «Технології дистанційної (електронної) освіти в сучасній державній кадровій політиці» відбулась 26 травня 2011 року у Національній академії державного управління при Президентові України за сприяння Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO.

Метою конференції було ознайомлення учасників з найсучаснішими методами навчання з використанням інформаційно-комунікаційних технологій, що сприяють максимальному поширенню досвіду Національної академії державного управління при Президентові України та організацій-партнерів з науково-практичних питань дистанційної освіти.

У ході пленарного засідання учасники конференції ділились досвідом, обговорювали проблеми, визначали перспективи застосування інноваційних освітніх технологій та шляхи подальшого вдосконалення своєї роботи в напрямі підготовки управлінських кадрів. Вони також обговорили питання розробки «Порталу знань для оптимізації процесу прийняття рішень органами місцевої влади та місцевого самоврядування»  - спільного проекту НАДУ та DESPRO.

У рамках конференції учасникам провели майстер-класи зі створення електронних підручників в Adobe Captivate та з проведення й використання вебінарів в дистанційному навчанні. У холі Національної академії бажаючі мали можливість ознайомитись із виставкою найсучасніших інформаційних технологій в галузі електронної освіти.

За результатами проведення першої науково-практичної конференції було розроблено ряд рекомендацій, здійснено глибокий аналіз існуючих проблем та сформульовано нові підходи до їх вирішення.

У конференції взяли участь представники Адміністрації Президента України, Кабінету Міністрів України, центральних та місцевих органів виконавчої влади, Швейцарсько-українського проекту „Підтримка децентралізації в Україні” DESPRO, а також слухачі та аспіранти Академії.

Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~PNCGl