Новини DESPRO

14:32 | 03.06.2011

Об’єднаємо громаду! Проект DESPRO оголосив конкурс ЗМІ на кращу публікацію з висвітлення успішних прикладів самоорганізації населення

Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO виступив із ініціативою проведення конкурсу серед регіональних ЗМІ п’яти областей України на найкращі публікації, присвячені висвітленню практичного досвіду самоорганізації та ефективного вирішення проблем сільських громад у регіоні. Презентація конкурсу відбулася 3 червня 2011 р. у приміщенні інформагентства «Українські новини».

Керівник швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO Оксана Гарнець розповіла про досвід проекту у сфері водопостачання. За 3 роки своєї діяльності проект DESPRO реалізував силами місцевих громад 40 успішних проектів у 33 населених пунктах, вдало використовуючи європейський досвід і методи управління у не завжди сприятливих українських умовах.

 У вступному слові спеціаліст із зв’язків з громадськістю Олена Сас зазначила, що мета конкурсу полягає у заохоченні журналістів писати про позитивні суспільні події та явища самоорганізації населення. Зміст сюжетів конкурсу має складатися із успішних прикладів того, як сільські громади власними силами (за підтримки влади, чи без) досягають вирішення тих чи інших наявних проблем та покращують якість життя місцевого населення. „Ідея проведення такого конкурсу дуже актуальна для нашої преси, перевантаженість якої криміналом, політичними баталіями та катастрофами цілком очевидна. Те ж саме  можна сказати про рекламні та розважальні матеріали. Натомість існує потреба в якісних інформаційних сюжетах, які б висвітлювали позитивні приклади вирішення проблем у найрізноманітніших сферах нашого життя, та надавали алгоритм їх ефективного розв’язання”, - наголосила Олена Сас.

 Експерт DESPRO Олена Локшина розповіла журналістам про особливості створення збірки „Успішні практики”. Вона окремо зупинилася на методах класифікації даних, а також різних підходах до опису успішних прикладів самоорганізації населення. „Дуже важливо, описуючи ту чи іншу ситуацію, спиратися на перевірені дані, адже часто люди перебільшують чи просто „округляють” частки співфінансування та інші цифри”, - зазначила Олена Локшина. Побідний досвід експертів проекту DESPRO стане у нагоді журналістам, які братимуть участь у конкурсі „Обєднаємо громаду”. 

 У результаті круглий стіл обернувся на жваву дискусію, де кожен з представників регіонів мав змогу висловити власну думку та поставити будь-які запитання.   

 На заході були присутні представники регіональних ЗМІ п’яти областей України.

 Довідково:

Конкурс публікацій проходитиме у червні-листопаді 2011 року і охоплюватиме регіональні ЗМІ Дніпропетровської, Сумської, Вінницької, Івано-Франківської областей України та ЗМІ Автономної Республіки Крим.

 Детальніше ознайомитися із положеннями конкурсу можна за цим посиланням:

http://despro.org.ua/knowledge-management/library/despro-publications/

 

Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~OIHk8