Новини DESPRO

15:44 | 08.06.2011

Проект DESPRO підтримуватиме Бахчисарай у впровадженні інноваційних проектів зі збору, переробки та утилізації ТПВ

Робоча зустріч з питання поводження з твердими побутовими відходами пройшла 8 червня у м. Бахчисарай АР Крим.

У ході зустрічі були заслухані доповіді фахівців галузі про поточний стан справ у сфері поводження з твердими побутовими відходами в районі та діях місцевої влади щодо вирішення цієї проблеми.

Заступник голови Ради Міністрів АР Крим - Міністр регіонального розвитку та ЖКГ Азіз Абдуллаєв розповів присутнім про комплексний підхід керівництва Автономії до реформування системи збору та переробки ТПВ в Криму. За його словами, відповідно до Стратегії розвитку АРК до 2020 року, питання збору та утилізації ТПВ - одне з пріоритетних. І для успішного вирішення проблеми необхідно розглядати взаємодію органів влади з населенням як окремий напрямок практичної роботи у сфері поводження з ТПВ.

«Проблема поводження з ТПВ в Криму є важливою і актуальною. У поточній схемі організації збору ТПВ в Криму зараз практично відсутні ланки сортування та переробки відходів. Випадки роздільного сортування сміття населенням одиничні і знаходяться на початкових стадіях впровадження. Людей треба вчити й показувати, як правильно поводитися з ТПВ»- підкреслив заступник голови Ради міністрів.

У свою чергу, директор Проекту DESPRO Йорг Крістен пообіцяв допомогти Бахчисараю у проведенні аналізу екологічного стану регіону, щоб у майбутньому успішно впроваджувати інноваційні проекти зі збору, переробки та утилізації ТПВ з урахуванням всіх європейських норм і правил. Крім цього, в DESPRO готові надати підтримку в інформуванні та популяризації серед місцевого населення методів роздільного збору та утилізації відходів.

На зустрічі були присутні Заступник голови Ради Міністрів АР Крим - Міністр регіонального розвитку та ЖКГ Азіз Абдуллаєв, директор проекту DESPRO Йорг Крістен, керівник проекту DESPRO в Україні Оксана Гарнець, керівник Бахчисарайської райдержадміністрації Ільмі Умеров, голови районної та міської рад.

Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~J6OGQ