Новини DESPRO

09:08 | 20.06.2011

Відбувся семінар-тренінг «Підтримка організацій переможців третього раунду конкурсу DESPRO в реалізації проектів» для керівників проектів, бухгалтерів та координаторів РРГ та ОНК

Особливий наголос під час семінару був зроблений на організаційно-правових та технічних аспектах реалізації проектів водопостачання. Без уваги також не залишилися фінансові особливості проекту, де основну увагу було приділено бухгалтерському обліку у неприбуткових організаціях.

Також на семінарі учасники набували  комунікативних навичок необхідних для соціальної мобілізації громад, шляхи вирішення конфліктних ситуацій, які можуть виникнути в процесі реалізації проекту та розглядали питання зв’язків з громадськістю на етапі соціальної мобілізації населення.
 Учасники семінару – 64 представники сільських громад Вінницької та Сумської областей, а також АР Крим, а також державні службовці із зазначених регіонів, що працюватимуть спільно з громадами та DESPRO  – високо оцінили якість тренерської роботи та навчальний матеріал.
Слід відзначити, що цей навчальний захід є дуже важливим та своєчасним  для нових громад, адже Сумські громади приєдналися до участі в реалізації проектів лише в цьому році.
«Громади отримали унікальний шанс змінитися, отримати нові знання та навички, які знадобляться їм не тільки в роботі з DESPRO, а в подальшому існуванні дієздатної громади, що працюватиме для покращення життя людей» - зазначив учасник семінару - головний спеціаліст управління інвестиційної та зовнішньоекономічної політики Сумської обласної державної адміністрації Олексій Матюшенко.
Кращий досвід реалізації місцевих проектів водопостачання передавався не лише в навчальних аудиторіях, алей у живому спілкуванні з досвідченою громадою с. Пшеничне Нижньогірського району АР Крим.
Пшеничани охоче та гостинно прийняли гостей з Сумщини, Вінниччини та сусідніх районів Криму, розповіли про досвід та проблеми в реалізації власного проекту надання децентралізованих послуг водопостачання, а також про шляхи їх вирішення.
Цей ознайомчий візит став надихаючим завершальним акордом семінару-тренінгу. Знання та навички, отримані в Криму стануть у нагоді вже найближчим часом – адже попереду інтенсивна робота вдома. Новий етап реалізації проектів розпочався.
Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~FneHp