Новини DESPRO

15:56 | 01.06.2011

Конкурсна комісія DESPRO розглянула проекти з децентралізованого надання послуг у сфері водопостачання, які були подані громадами Конотопського, Кролевецького та Роменського районів Сумської області.

Засідання конкурсної комісії DESPRO, на розгляд якої було винесено проекти 14 громад з Конотопського, Роменського та Кролевецького районів, відбулося з 31 травня по 1 червня 2011 року у Сумській області. До складу комісії входили голови районних державних адміністрацій та їх заступники, голови районних рад, начальники відділів районних державних адміністрацій,  експерти з питань децентралізації та сільські голови.

У Конотопському районі на засідання конкурсної комісії, було винесено чотири проекти від громад сіл Салтикове, Красне, Жовтневе та Заводи. Проект села Салтикове було підтримано без зауважень. Проекти сіл Жовтневе, Красне та Заводи було підтримано конкурсною комісією з зауваженнями і пропозицією доопрацювати в 10 денний термін. Доопрацьовані проекти мають бути подані Районній робочій групі та в офіс DESPRO для ознайомлення та прийняття остаточного рішення.

У Кролевецькому районі на засіданні конкурсної комісії було розглянуто два проекти від громад сіл Камінь та Ленінське. У селі Камінь планується повна реконструкція комунікацій та технічних засобів водопостачання. Що ж до села Ленінське, то там буде повністю побудована децентралізована модель водопостачання.

У Роменському районі конкурсна комісія розглянула 7 проектів, п’ять з яких було підтримано. У селах Бобрики, Борозенки, Глинськ, Сміле та Ярошівка буде реалізовано проекти з децентралізованого надання послуг у сфері водопостачання.

Відбір проектів у Сумській області завершив третій раунд конкурсів проектів DESPRO з водопостачання. І в порівняні із першим раундом виявляється чітка тенденція до збільшення внесків громад у проекти. Якщо у першому турі загальний внесок DESPRO складав 54%, то зараз він зменшився наполовину - 27%. Все більше і більше людей починають розуміти на що підуть їхні гроші і стають більш відповідальними у питаннях розвитку своєї громади.

 Організували захід швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO разом із Конотопською, Роменською та Кролевецькою районними державними адміністраціями.

Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~VUyn2