Новини DESPRO

14:51 | 13.07.2011

Конкурс ЗМІ «Об’єднаємо громаду!» презентовано в м. Вінниця

Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO спільно з творчим об’єднанням «Славута» провів круглий стіл, який офіційно розпочав конкурс ЗМІ «Об’єднаймо громаду!» у Вінницькій області. Конкурс присвячений висвітленню практичного досвіду самоорганізації населення та ефективного вирішення проблем сільських громад у п’яти областях України – Вінницькій, Сумській, Дніпропетровській, Івано-Франківській та АР Крим.

Голова творчого об’єднання «Славута» Валерія Бондаренко презентувала умови конкурсу «Об’єднаємо громаду!» та відповіла на запитання журналістів.
Начальник головного управління економіки Вінницької облдержадміністрації Андрій Гижко розповів про стан місцевого самоврядування та досвід Вінниччини у налагодженні продуктивної  співпраці між громадами, органами місцевого самоврядування та органами влади. Доповідач презентував діяльність та реалізацію проектів у Вінницькій області у співпраці із DESPRO.
Представник територіальної громади с. Черепашинці Калиновського району Вінницької області Наталія Черниш висвітлила досвід співпраці з проектом DESPRO та створення умов для активізації сільської громади.
 Голова Вінницького обласного осередку міжнародного товариства «Україна-Польща-Німеччина» Олексій Гаврилов розповів про досвід співпраці територіальних громад Вінниччини з європейськими партнерами.
 На заході були присутні понад 30 представників засобів масової інформації обласного рівня.
Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~HyWD6