Новини DESPRO

14:56 | 06.07.2011

Конкурс ЗМІ «Об’єднаємо громаду!» презентовано в м. Суми

Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO спільно з творчим об’єднанням «Славута» провів круглий стіл, який офіційно розпочав конкурс ЗМІ «Об’єднаймо громаду!» у Сумській області. Конкурс присвячений висвітленню практичного досвіду самоорганізації населення та ефективного вирішення проблем сільських громад у п’яти областях України – Вінницькій, Сумській, Дніпропетровській, Івано-Франківській та АР Крим.

Голова творчого об’єднання «Славута» Валерія Бондаренко презентувала умови конкурсу «Об’єднаємо громаду!» та відповіла на запитання журналістів.

Керівник Головного управління економіки Сумської облдержадміністрації Олександр Сітак розповів про реалізацію міжнародних проектів у Сумській області. Доповідач наголосив, що райони, які обрав DESPRO на Сумщині, є найскладнішими та ніколи ще не входили до пілотних районів проектів міжнародної технічної допомоги. Олександр Сітак повідомив, що планує використати результати конкурсу «Обєднаємо громаду» для розвитку всіх громад на Сумщині.

Також на заході були присутні представники територіальних громад Сумщини Роменського району. Юрій Лях із села Бобрик та Тетяна Горенько із села Ярощівка розповіли про практичну діяльність проекту DESPRO. Більше ніж 80 % населення у зазначених місцях залучено до вирішення проблеми водопостачання.

Спеціаліст із зв’язків з громадськістю швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO Ігор Звягін презентував цілі та методи діяльності проекту DESPRO в Україні. Також він зазначив, що конкурс є складовою частиною управління знаннями, оскільки висвітлений практичний досвід буде реалізовано у вигляді посібника, який дозволить громадам, які ще не мали досвіду в реалізації проектів, знайти найконструктивніші методи вирішення сільських проблем через соціальну мобілізацію населення.

Голова сумського обласного прес-клубу Алла Федорина розповіла  про журналістику на Сумщині та стан справ з висвітлення проблем сільського самоврядування. Вона презентувала втілення на практиці  ноу-хау у вирішенні проблем сільських громад на Сумщині.

Консультант інформаційно-аналітичної відділу виконавчої служби Сумської обласної ради Наталія Розторгуєва висвітлила минуле, сучасність та перспективи розвитку самоврядування на Сумщині.

На заході, окрім вищезазначених осіб, були присутні більше двадцяти журналістів із Сумської області, які візьмуть участь у конкурсі.

Коротке посилання на новину: https://despro.org.ua/~NzQsP