Новини DESPRO

08:44 | 19.08.2011

Дистанційне навчання та управління знаннями

15-18 серпня у м. Кам’янець-Подільський відбулася майстерня «eLearning та управління знаннями», що була організована Швейцарсько-українським проектом «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO для викладачів навчальних дисциплін освітньої галузі «Державне управління». Метою майстерні було вдосконалення навиків учасників із розробки навчальних модулів у форматі eLearning/дистанційного навчання, тестування і подальша імплементація розроблених модулів у навчальний процес.
Протягом майстерні учасники ознайомилися з оболонкою MOODLE, розробили шаблон та дизайн навчального модуля, обговорили кращі практики впровадження дистанційного навчання у систему освіти, особливості організації дистанційного навчання, а також методи і засоби управління навчальним процесом. Учасникам було презентовано ідею та деякі сервіси порталу з управління знаннями – спільного проекту Національної академії державного управління та DESPRO, було обговорено питання просування порталу та залучення інших зацікавлених сторін до його розробки.
Майстерня об’єднала 15 викладачів з різних вищих навчальних закладів України (Дніпропетровський регіональний інститут державного управління, Львівський регіональний інститут державного управління, Одеський регіональний інститут державного управління, Східноукраїнський національний університет, Запорізький національний університет). Працюючи переважно у групах, учасники розробляли різні модулі. Зокрема, під час майстерні було розроблено, презентовано та обговорено ідеї навчальних модулів для дистанційного формату навчання з наступних дисциплін: інноваційна політика, результативність те ефективність державного управління та місцевого самоврядування, управління проектами, стратегічне планування, гуманітарна та культурна політика, територіальне управління та управління змінами в публічному адмініструванні.
Експертами протягом майстерні працювали Ігор Катерняк (директор ГО «Українська система дистанційного навчання», експерт з розробки стратегій на впровадження eLearning до навчального процесу в рамках міжнародних проектів Світового Банку, Програм Європейського Союзу, університетів України, США та Швеції) та Вікторія Лобода (експерт з дистанційного навчання та підтримки навчального процесу в Інтернет-середовищі, забезпечення комунікації між викладачами і слухачами дистанційних курсів і програм).
 
У подальшому учасники майстерні проведуть тестування розроблених модулів у своїх навчальних аудиторіях та використовуватимуть їх у своїй викладацькій практиці, в т.ч. і використовуючи платформу з дистанційного навчання на сайті проекту DESPRO.

Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~iEdlU