Новини DESPRO

09:24 | 28.09.2011

Круглий стіл «Соціальна активність територіальних громад як фактор ефективного розвитку регіону» пройшов у АР Крим

Яким чином можна вирішувати місцеві проблеми активністю людей та залучати засоби для розвитку регіону. Як це зробити та якими можуть бути результати. Ці та інші питання стали предметом обговорення круглого столу, який відбувся 27 вересня у м. Сімферополь за ініціативою швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO.

 
Проведення заходу було особливо актуально напередодні другого міжнародного Чорноморського економічного форуму, ціллю якого є закріпити лідируючі позиції АР Крим серед українських регіонів по залученню іноземних інвестицій.
 
Заступник міністра економічного розвитку і торгівлі АР Крим Ольга Кривенко розповіла про досвід взаємодії органів влади та місцевого самоврядування з міжнародними донорськими організаціями. Також доповідачка висвітлила вибудовування ефективної системи взаємодії між органами влади, місцевого самоврядування та територіальними громадами.
 
У рамках круглого столу відбулася презентація конкурсу серед регіональних ЗМІ «Об’єднаємо громаду» з висвітлення практичного досвіду самоорганізації та ефективного вирішення проблем сільських громад у регіоні. Конкурс проходить у червні – листопаді 2011 року та охоплює регіональні ЗМІ Дніпропетровської, Вінницької, Івано-Франківської, Сумської областей та АР Крим.
Переможців чекають цінні подарунки, головний з яких – ознайомчий візит до Швейцарії.
 
Голова громадської організації «Махульдюр» Ренарт Саранаев розповів про практичний досвід своєї громади у втіленні в життя проекту «Етнокультурного центру» у селі Велика Ущелина, Бахчисарайського району, АР Крим.
 
Учасники круглого столу: заступник міністра економічного розвитку і торгівлі АР Крим Ольга Кривенко, заступник голови Нижньогірської райдержадміністрації Бахчисарайського району Леонід Мамедляєв, спеціалісти із зв’язків з громадськістю швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO Олена Сас та Ігор Звягін, директор творчого об’єднання «Славута» Валерія Бондаренко, керівники кримських громадських організацій, представники всеукраїнських та регіональних ЗМІ АР Крим.
Коротке посилання на новину: https://despro.org.ua/~1DTiY