Новини DESPRO

07:56 | 29.09.2011

Засідання круглого столу з питань розвитку міжмуніципального співробітництва (ММС) відбулося 27 вересня 2011 року у м. Долина Івано-Франківської області.

Керівник Програми Ради Європи «Посилення місцевої демократії та підтримка реформ місцевого самоврядування в Україні» Олена Литвиненко разом з експертами з Програми висвітлили підходи європейських країн та Ради Європи до формування та розвитку міжмуніципального співробітництва, які можуть бути втілені в Україні.

 
Під час круглого столу були розглянуті фінансові аспекти реалізації ММС та можливості залучення додаткових ресурсів для реалізації проектів ММС.
 
Керівник швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO Оксана Гарнець розповіла про діяльність проекту у сфері поводження з твердими побутовими відходами (ТПВ). Вона нагадала учасникам про те, що DESPRO підтримує проекти міжмуніципального співробітництва у сфері ТПВ у Бахчисарайському районі АР Крим та Тульчинському районі Вінницької області. За словами Оксани Гарнець, важливість такої співпраці важко переоцінити. «Це і обмін досвідом, і реалізація завдань, які виходять за межі спроможності окремої громади, і краща завантаженість муніципальних установ, і збереження самостійності громад та їхніх ресурсів», - відзначила вона.
 
Засідання круглого столу відбулося за підтримки Івано-Франківської обласної ради та облдержадміністрації, державного фонду сприяння місцевому самоврядуванню в Україні, програми розвитку ООН в Україні «Муніципальна програма врядування та сталого розвитку» та швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO.
Коротке посилання на новину: https://despro.org.ua/~g6nZJ