Новини DESPRO

07:15 | 21.10.2011

Держслужбовці Луганської області опановують науку управління знаннями

Курси підвищення кваліфікації спілки молодих перспективних посадовців Луганської області за напрямком «Управління знаннями» відбулися у м. Луганськ 18-20 жовтня. Захід пройшов за підтримки проекту DESPRO у співпраці з Управлінням державної служби на базі Луганського центру післядипломної освіти.
Науковці Східноукраїнського національного університету ім. Володимира Даля проф. Валентин Рач та доц. Олена Медведєва обговорили з учасниками широке коло питань стосовно можливостей впровадження управління знаннями на рівні органів місцевої влади в Україні.
Були розглянуті умови становлення та розвитку економіки знань, сутність категорії «знання», зміст та етапи процесу управління індивідуальними знаннями, сучасні моделі розвитку національних регіональних інноваційних систем, переваги використання спільнот практики. Окремо увагу було приділено комунікаціям та інструментам управління знаннями у комунікаційному просторі.
Учасники опрацювали також кілька ділових ситуацій, а саме: «Переведення неявних знань у явні (формування організаційної пам’яті)», «Оцінка організаційної культури органів влади з позицій управління знаннями», «Оцінка службового документу як засобу «обміну» знаннями».
У ході обговорення постали питання занормованості діяльності державних службовців, що не забезпечує прагнення їх до нових знань на робочих місцях, низького інформаційно-технічного забезпечення діяльності державних органів. Однак, учасники погодилися, що застосування процесів управління знаннями в державних органах сприятиме змінам існуючого стану та, насамперед, розвантажуватиме посадовця на його робочому місці.
Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~nOzP3