Новини DESPRO

11:44 | 14.11.2011

Ознайомчий візит на тему «Ефективні моделі поводження з ТПВ в європейських країнах» відбувся за підтримки швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO з 6 по 12 листопада 2011 року.

     Візит мав на меті представити досвід та кращі практики у впровадженні інтегрованого поводження з твердими побутовими відходами у визначених європейських країнах: Швейцарії, Австрії та Німеччині. Особливу увагу у ході візиту приділено організаційно-правовим, технічним та фінансовим питанням у поводженні з твердими побутовими відходами, розподілу функцій та повноважень між національним, регіональним та місцевим рівнями, технологічним рішенням, а також питанням міжмуніципального співробітництва у цій галузі.
     До участі в ознайомчому візиті було запрошено практиків, що працюють у сфері поводження з ТПВ, з різних рівнів управління та підтримки:
         Національний рівень (Міністерство регіональної політики, будівництва та житлово-комунального господарства, Відділ поводження з ТПВ)
         Регіональний рівень (управління житлово-комунального господарства області)
         Районний рівень (органи районної влади – рада та державна адміністрація, а саме посадовці, які безпосередньо є залученими до питань планування, фінансування, та реалізації політики ТПВ на рівні району)
         Рівень громад (керівники громад міст та сіл – партнерів DESPRO у запровадженні пілотних проектів у сфері ТПВ)
         Партнерські проекти/програми (MGSDP/UNDP, CoE)
         Експерти DESPRO
Коротке посилання на новину: https://despro.org.ua/~SdXou