Новини DESPRO

15:13 | 05.12.2011

Управління знаннями та інноваційні освітні технології як необхідна складова підвищення ефективності підготовки державних службовців в умовах сьогодення

Науково-практична конференція "Інноваційні освітні технології у професійному навчанні державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування" відбулася 1 грудня 2011 року в Національній академії державного управління при Президентові України за підтримки Національного агентства з питань державної служби та за сприяння компанії партнера "Майкрософт Україна" і Швейцарсько-українського проекту "Підтримка децентралізації в Україні" DESPRO.
Мета конференції - пошук ефективних шляхів модернізації й підвищення якості сучасної освіти державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, ознайомлення учасників з найсучаснішими технологіями навчання та поширення найкращого досвіду Національної академії з науково-практичних та методичних питань навчання фахівців державного управління.
У своєму вітальному слові президент Національної академії Юрій Ковбасюк зазначив, що Національна академія завжди приділяла значну увагу питанням удосконалення інформаційно-аналітичного, організаційного і технологічного забезпечення навчального процесу та наукової діяльності, у тому числі розвитку електронних інформаційних ресурсів, електронних навчальних засобів та запровадження новітніх інноваційних освітніх технологій у навчальний процес та наукову складову діяльності закладу.
Віце-президент Національної академії Марина Білинська презентувала доповідь "Управління знаннями та інноваційні освітні технології як необхідна складова підвищення ефективності підготовки державних службовців в умовах сьогодення". Необхідність управління знаннями в адміністрації, на думку доповідача, обумовлюється зростаючою розбіжністю між ефективністю економіки та управлінням, необхідністю адміністративним установам більш швидше реагувати на зміни в секторі економіки, потребою подолати відставання в галузі електронного уряду та управління знаннями. "Ефективне та дійове управління знаннями є необхідним для збереження та підвищення працездатності організації, а також для пристосування організації до надзвичайно динамічного оточення", - зазначила Марина Білинська.
Начальник управління інноваційних освітніх технологій Андрій Журавльов представив портал який розроблено як засіб ефективного використання інноваційних освітніх технологій та процесів управління знаннями для потреб управлінської діяльності. "Технології, що були напрацьовані для дистанційного навчання, на цей час активно використовуються не лише для покращення якості заочного навчання, а і для підвищення ефективності всіх форм навчання. Це стосується онлайн-бібліотек, онлайн-тестування, інформування слухачів за допомогою сторінок факультетів та кафедр, надання слухачам веб-доступу до баз даних тощо. Можна прогнозувати подальше проникнення технологій e-learning в усі форми навчання та особливо у підвищення кваліфікації", - відзначив начальник управління інноваційних освітніх технологій НАДУ.
Окремо увагу було приділено обговоренню питання роботи спільнот практиків – важливої складової управління знаннями та реалізації системи навчання впродовж життя в сучасному світі. Експерт проекту DESPRO Ігор Катерняк поділився з учасниками досвідом роботи та напрацюваннями спільноти практиків з управління знаннями та eLearning, а також висвітлив питання застосування управління знаннями в моделях розвитку.
Коротке посилання на новину: https://despro.org.ua/~DXVIo