Новини DESPRO

13:12 | 22.12.2011

Завершено апробацію електронного курсу в рамках створення порталу Міжрегіональної інформаційно-освітньої мережі «Ефективна держава»

18 грудня в Дніпропетровському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України в межах підготовки магістрів державного управління зі спеціальності «публічне адміністрування» було завершено викладання 7-тижневого електронного курсу «Основи регіональної соціальної політики».

Курс було розроблено та апробовано в рамках створення Інтернет-порталу Міжрегіональної інформаційно-освітньої мережі «Ефективна держава» для об’єднання інформаційних ресурсів Національної академії державного управління при Президентові України, регіональних інститутів державного управління та інших навчальних закладів, які надають освітні послуги в галузі державного управління, для забезпечення системності процесів створення, аналізу, збереження та поширення інформаційних ресурсів та знань у секторі державного управління та місцевого самоврядування за підтримки проекту DESPRO. Курс створено за допомогою інструментів MOODLE, що дозволило вдало об’єднати різноманітні форми роботи (лекції, індивідуальні та групові завдання, форуми) і тривав з 31 жовтня по 18 грудня 2011 р.
Така практика стала дуже корисною як для студентів, так і для викладачів курсу. Для слухачів це опрацювання роботи в командах; розвиток вміння формулювати думки і не боятися їх презентувати; вміння “слухати і чути” інших; відчуття “духу” змагальності; позитивний настрій та дружня атмосфера; можливість креативу та інновацій тощо. Для викладачів – чітка організація робочого часу; можливість охопити (залучити) всіх слухачів до навчального процесу; корегування курсу у відповідності з потребами слухачів – наявність зворотного зв'язку; можливість використання різноманітних форм та засобів навчання (форум, чат, тести, групові та індивідуальні завдання і т.п.); більш практичне спрямування навчального курсу; широкі можливості спілкування з аудиторією; зручність оцінювання; отримання нової інформації тощо.
Учасники навчального процесу, зокрема слухачі, залишились задоволеними від набутого досвіду: сподобалося спілкування з колегами в дистанційному форматі; обмінюватись думками на форумах; добре організована система оцінювання; здобули навички вирішення питань в режимі он-лайн. Всі слухачі зазначили корисність даної модернізованої форми навчання і зазначили, що багато з обговорених питань та засвоєних навичок будуть обов’язково враховані на практиці.
Коротке посилання на новину: https://despro.org.ua/~dADJ9