Новини DESPRO

15:52 | 13.02.2012

Мінрегіон посилює координацію міжнародних проектів

У Мінрегіоні створили робочу групу з координації проектів та програм міжнародної технічної допомоги. Головне завдання – посилити координацію проектів, розроблених міжнародними організаціями для розвитку вітчизняного житлово-комунального комплексу, а також донести до людей інформацію про реальні досягнення реформ у галузі. На цьому акцентував увагу учасників першого засідання новоствореного органу Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального розвитку Анатолій Близнюк.

«Ми налаштовані на співпрацю з вами, координацію нашої роботи таким чином, щоб люди зрозуміли, – ми все це робимо для них! Щоб вони, своєю чергою, робили кроки нам на зустріч. Переконаний, лише спільними зусиллями ми будемо швидше рухатися вперед у наших реформах», - сказав Анатолій Близнюк.

Від діяльності робочої групи очікується синергетичний ефект реалізації усіх проектів міжнародної технічної допомоги. Тому кожен проект та досвід його реалізації спільно аналізуватиметься вітчизняними та міжнародними експертами за чотирма напрямами – регіонального розвитку, житлово-комунального господарства, будівництва та інформаційного забезпечення.
 
Керівник проекту, Оксана Гарнець, поінформувала про діяльність DESPRO, яка передбачає розвиток і втілення у життя інноваційних децентралізованих підходів до надання публічних послуг на місцевому рівні, а саме у сфері сільського водозабезпечення та управління переробкою твердих побутових відходів (створена модель впровадження послуг для населення децентралізованим шляхом, узагальнюються та публікуються кращі практики щодо децентралізованого надання послуг у вищезазначених сферах). Також DESPRO сприяє ефективному діалогу між різними гілками влади, підтримує широке обговорення реформ у регіонах, сприяє соціально-економічному розвитку регіонів. В рамках проекту також запроваджуються механізми ефективного управління знаннями – посилення експертних мереж та спільнот практиків, створення інформаційного веб-порталу, заснування ресурсного центру тощо.

 У засіданні спільно з експертами Мінрегіону та DESPRO взяли участь представники Агентства США з міжнародного розвитку, Німецького Бюро міжнародного співробітництва, Канадського та Шведського агентств з міжнародного розвитку, Швейцарського Бюро Співробітництва, Представництва Європейської Комісії, Європейського банку реконструкції та розвитку, Програма розвитку ООН, Фондів Чистих технологій та ЕSР.



Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~nBNmz