Новини DESPRO

14:55 | 18.04.2012

DESPRO розпочав унікальний проект із навчання близько 500 представників органів місцевого самоврядування по всій Україні – навчальний курс «Управління проектами з місцевого та регіонального розвитку»


Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO разом з Державним фондом сприяння місцевому самоврядуванню розпочав унікальний експеримент - дистанційне навчання близько 500 представників органів місцевого самоврядування, які готують проекти на Всеукраїнський конкурс проектів та програм розвитку місцевого самоврядування - 2012.

Метою дистанційного навчання є набуття учасниками нових компетенцій з проектного менеджменту для вирішення проблем громади, а також формування спільноти практиків «Інновації в місцевому самоврядуванні». Учасники отримають можливість систематизувати знання щодо розроблення проектів в рамках Всеукраїнського конкурсу проектів і програм розвитку місцевого самоврядування; ознайомитися із кращими практиками та типовими помилками при розробці, а також впровадженні проектів; ознайомитися із різноманітними інструментами проектного менеджменту.

Дане дистанційне навчання має на меті також стати початком регулярного спілкування між органами місцевого самоврядування з різних регіонів України за допомогою Міжрегіональної інформаційно-освітньої мережі «Ефективна держава» для забезпечення системності процесів створення, аналізу, збереження та поширення інформаційних ресурсів та знань у секторі місцевого самоврядування.

Викладачі Національної академії державного управління опікуються навчальним процесом протягом курсу дистанційного навчання, що триватиме з 18 квітня по 6 червня. Крім цього, учасники курсу матимуть можливість отримання консультацій від експертів з питань місцевого та регіонального розвитку, правових питань та законодавчого забезпечення.

Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~wCpW4