Новини DESPRO

13:22 | 15.06.2012

Проект DESPRO відвідав «Європейське містечко»

15 червня у рамках проекту «Європейське містечко» відбулися заходи, присвячені сталому економічному розвитку. Серед міжнародних проектів, що були представлені гостям, DESPRO викликав жвавий інтерес аудиторії та ЗМІ.

Марина Бриль, експерт з підтримки національної політики проекту DESPRO, під час своєї презентації розповіла про цілі та завдання, а також здобуті результати та успіхи:  «Нам дуже приємно (і це один з багатьох результатів нашої діяльності), що модель децентралізованого надання послуг широко використовується і за межами цільових регіонів проекту, адже люди з інших громад почули про успіхи сусідів та перейняли від них важливий досвід покращення якості життя через соціальну мобілізацію та залучення ресурсів місцевої влади».

В інтерв’ю одному з телеканалів Марина Бриль відзначила, що DESPRO працює на всіх рівнях – від громади  до держави. Напрацьовані моделі та досвід з покращення якості водопостачання в селах проект безкоштовно розповсюджує по всій Україні через численні публікації, навчально-методичні фільми та Інтернет. «Найважливішим є те, що уся діяльність DESPRO спрямована на підтримку адміністративно-територіальної реформи в Україні, тобто на децентралізацію. Проте, окрім політичної волі, будь-які зміни в країні потребують участі людей, їхньої обізнаності та підтримки. Адже реформи творять люди», - наголосила вона.   

«Європейське містечко» - спільний проект Представництва Європейського Союзу в Україні, Київської міської державної адміністрації, що здійснюється в рамках міжнародного українсько-німецького співробітництва. Проект, триває з 2 червня до 1 липня під Аркою Дружби Народів, презентує нову, далекоглядну, інновативну та різноманітну Європу, а також найкращі практики в одинадцяти обраних сферах міжнародного співробітництва. Ще одна важлива ціль проекту – через 20 років після створення нової держави України презентувати численним гостям Євро-2012 багатогранну культуру стародавньої європейської нації, і у такий спосіб покращити імідж України та Києва за кордоном.  

Корисні посилання:
http://eurovillage2012.org/
http://www.giz.de/en/worldwide/302.html

Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~9oeUr