Новини DESPRO

20:00 | 26.05.2012

Партнери DESPRO вивчали управління знаннями та інтерактивні методики викладання під час семінару-тренінгу у м. Ялта

Семінар-тренінг для викладачів і методистів центрів перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій АР Крим відбувся 25–26 травня 2012 р. у м. Ялта.

Програма семінару-тренінгу складалась з двох модулів: «Управління знаннями» (тренери – Тетяна Маматова  та Ольга Кірєєва) та «Інтерактивні методики викладання» (тренер – Наталія Качанова).

У рамках першого модулю було запропоновано інтерактивні лекції за темами «Управління знаннями як визначальний фактор діяльності органів влади на сучасному етапі» та «Практики УЗ для поліпшення якості публічних послуг».

Учасники мали можливість опанувати інструменти трансферу знань:
–    «Нетворкінг» – вправа «Перший крок до спільноти»
–    «Опен-спейс» за напрямом «Розвиток спільнот практики в державному управлінні та місцевому самоврядуванні в Україні»
–     «Кафе знань» за темою «Перспективи впровадження курсів електронного навчання для державних службовців/в роботі ЦПК»

Про актуальність цього модулю свідчить і те, що представники Кримського ЦППК вийшли з пропозицією повідомити про власні здобутки щодо створення системи управління знаннями Центру. Ця презентація викликала конструктивну дискусію щодо можливості імплементації управління знаннями в Україні.

Значний інтерес викликав також другий тренінговий модуль, під час якого було акцентовано увагу на особливостях навчання дорослої аудиторії, проведено порівняльний аналіз академічного та інтерактивного навчання. Учасники вивчили кращі практики проектування цілісних тренінгів.

Під час роботи у малих групах було проаналізовано переваги та обмеження інструментарію інтерактивного навчання з метою вироблення персональних рекомендацій щодо поліпшення якості викладання на підґрунті власного досвіду учасників.

Слухачі позитивно оцінили змістовне наповнення програми семінару-тренінгу та запропоновані тренерами техніки засвоєння знань і навичок й висловили згоду на проведення подальших оцінювань результативності цього заходу з підвищення компетентності через три та шість місяців. Також переважна більшість учасників має бажання поглибити власну майстерність розроблення та тьюторингу е-курсів з метою подальшої їх імплементації в системі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій.

Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~x3kuX