Новини DESPRO

19:09 | 03.07.2012

DESPRO розпочав надання експертної допомоги Дніпропетровщині

Першим кроком у цьому напрямку став інформаційний семінар “Децентралізована модель сільського водопостачання на основі обслуговуючого кооперативу”, який відбувся 3 липня у приміщенні Дніпропетровської обласної ради.

У рамках семінару представники районів області переконалися на конкретних прикладах, що, за наявності бажання, наполегливості і правильної організації процесу, будь-яка сільська громада може досягти успіху в різних сферах діяльності, навіть у такій, здавалося б, важкій справі, як реконструкція системи водопостачання.

«Дніпропетровська область є відкритою для співробітництва, зокрема – у питаннях активізації та зміцнення територіальних громад. Ми сподіваємось на системну та плідну співпрацю з представниками швейцарсько-українського проекту DESPRO, оскільки одним з наших головних пріоритетів є вивчення та впровадження прогресивного світового досвіду місцевого соціально-економічного розвитку», — зазначив Євген Удод.

На семінарі були презентовані кращі практики впровадження децентралізованої моделі водопостачання від проекту DESRPO. Співробітництво проекту DESPRO з Дніпропетровщиною відбулось у рамках Меморандуму між Дніпропетровською обласною адміністрацією, Дніпропетровською обласною радою та Швейцарсько-українським проектом «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO. Сторони домовились про співпрацю за напрямком інтеграції у місцеві системи управління ефективних децентралізованих моделей з метою підвищення потенціалу держслужбовців та посадових осіб місцевого самоврядування щодо планування і реалізації проектів, націлених на започаткування і забезпечення децентралізованих послуг.

«Керівництво регіону готове задіяти для цього внутрішні та залучити зовнішні інтелектуальні й матеріальні ресурси й експертну допомогу, оскільки наша головна мета – підвищення якості життя населення області – від мешканців великих промислових міст до жителів невеликих населених пунктів», наголосив Євген Удод.
 

За матеріалами прес-служби Дніпропетровської обласної ради

Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~EpPK5