Новини DESPRO

07:06 | 02.10.2012

Проект DESPRO взяв участь у 25-ій Генеральній Асамблеї Європейських муніципалітетів і регіонів

25-та Генеральна Асамблея Європейських муніципалітетів і регіонів (CEMR) «Децентралізація, Демократія, Розвиток. Інновації у 3D» відбулася у місті Кадіс, Іспанія, з 26 по 28 вересня 2012 року.


Під час заходу українська делегація зустрілась з Президентом CEMR мером Штутгарта Вольфганом Шустером, Генеральним секретарем Ради Європейських муніципалітетів і регіонів, а також Президентом та членами Ради Мережі асоціацій місцевих влад у Південно-Східній Європі (NALAS). Були налагоджені дружні відносини із Польською асоціацією міст, Британською асоціацією місцевих влад, а також з відповідними асоціаціями з Франції, Румунії та Молдови.


На асамблеї була прийнята декларація «Децентралізація, Демократія, Розвиток. Інновації для Європи у 3D», яка пропонує новий підхід до більш стійкого зростання та розвитку  європейських територій. Основою підходу є співпраця між політичними, економічними та соціальними суб’єктами.


Українська делегація була представлена: директором з науки та розвитку Інституту громадянського суспільства Анатолієм Ткачуком, президентом Української асоціації районних та обласних рад Сергієм Черновим, головою секретаріату Української асоціації районних та обласних рад Юрієм Андрійчуком, виконавчим директором асоціації малих міст України Валентиною Полтавець, заступником віце-президента з виконавчої роботи Асоціації міст України Віктором Кравченко, головою Української асоціації сільських та селищних рад Миколою Фурсенко, першим заступником голови Української асоціації сільських та селищних рад Вадимом Савченко, керівником Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» (DESPRO) Оксаною Гарнець, експертом проекту DESPRO Мариною Бриль, керівником Програми Ради Європи «Посилення місцевої демократії та підтримка реформ місцевого самоврядування в Україні» Оленою Литвиненко та асистентом програми Ольгою Шевчук.

Коротке посилання на новину: https://despro.org.ua/~IgxZV