Новини DESPRO

11:10 | 04.10.2012

DESPRO є членом Міжнародної експертної мережі із сільського водопостачання (RWSN – Rural Water Supply Network)

Перша тематична зустріч робочої групи RWSN «Управління та підтримка», що була присвячена обслуговуванню та підтримці мереж централізованого водопостачання у селах та малих містах, відбулася 2 та 3 жовтня 2012 року у місті Гаага, Нідерланди.

Під час заходу були презентовані та обговорені досвіди таких країн як Сенегал, Кенія, Україна, Мадагаскар і Бразилія. Особливий акцент був зроблений на малих водопровідних схемах.

Експерт проекту DESPRO Вячеслав Сороковський презентував модель обслуговуючого кооперативу для управління мережами сільського водопостачання. «Рівень охоплення сільського населення централізованим водопостачанням в Україні є доволі низьким. Це лише 22 %, що може бути порівняно з країнами південної та південно-східної Азії. Такий показник не може вже задовольняти потреби нашого населення, тому що води в інших джерелах, таких як криниці, вже не вистачає та якість цієї води постійно погіршується. Разом з цим централізована система водопостачання вимагає належної організації утримання, обслуговування, фінансування та підтримки», - зазначив експерт.

За результатами робочої групи розроблено перелік рекомендацій, які будуть передані до широкого кола фахівців, які входять до Міжнародної експертної мережі із сільського водопостачання.
 
Міжнародна експертна мережа із сільського водопостачання (RWSN) є глобальною мережею професіоналів і практиків, які працюють у сфері підвищення рівня знань і фактичних даних, технічної та професійної компетенції, практики і політики у сільському водопостачанні, та виконує концепцію сталого сільського водопостачання.

Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~eYFtf