Новини DESPRO

11:12 | 05.11.2012

Відбувся навчально-ознайомчий візит української делегації до Норвегії

Навчально-ознайомчий візит української делегації до Норвегії «Реформа місцевої влади» тривав з 29 жовтня по 3 листопада 2012 року. Візит відбувався за сприяння та фінансової підтримки Програми Ради Європи «Посилення місцевої демократії та підтримка реформ місцевого самоврядування в Україні» та Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO.

Основною метою візиту до Норвегії було ознайомлення державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування України з успішними моделями/підходами до розвитку місцевої влади та надання публічних послуг, підготовки та реалізації секторних реформ (освіта, охорона здоров’я) у взаємозв’язку з реформою місцевої влади, розвитку місцевої демократії, участі громадян у процесі планування, управління та реалізації проектів міжмуніципального співробітництва, зміцнення інституційної спроможності асоціацій органів місцевого самоврядування.

Учаники делегації відвідали Парламент Норвегії, ознайомилися з політикою регіонального та місцевого розвитку  у Міністерстві місцевої влади та регіонального розвитку Норвегії, провели ряд цікавих зустрічей, зокрема, зустріч з першим Віце‐спікером Парламенту Норвегії Пер‐Крістіаном Фоссом; мером міста Драммен паном Торе Опдал Хансен; Президентом Норвезької асоціації місцевих та регіональних влад пані Гунн Маріт Хельгесен, з керівництвом та членами Постійного комітету з питань місцевої влади та публічної адміністрації, представниками Міністерства у справах дітей, рівності та соціальних послуг Норвегії.

Статті експертів DESPRO – учасників ознайомчого візиту читайте тут:

Анатолій Ткачук «Мінрегіон по-норвезьки»

Анатолій Ткачук «Драммен – місто, що пройшло трансформацію»

Вячеслав Сороковський «Секрет успіху міста Драммен»



Склад української делегації:
1. Анатолій МЯРКОВСЬКИЙ, Перший заступник Міністра фінансів України
2. Іван ТКАЛЕНКО, Директор Департаменту забезпечення взаємодії з Верховною Радою України та регіонами Секретаріату Кабінету Міністрів України
3. В’ячеслав НЕГОДА, Перший заступник директора Департаменту забезпечення взаємодії з Верховною Радою України та регіонами – начальник відділу територіальної організації влади Секретаріату Кабінету Міністрів України, радник Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Українська асоціація районних та обласних рад»
4. Олена НИЖНИК, Директор Департаменту регіональної політики Міністерства економічного розвитку і торгівлі України
5. Анжела МАЛЮГА, Завідувач секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування
6. Микола ФУРСЕНКО, Голова Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад, Фурсівський сільський голова (Білоцерківський район Київської обл.)
7. Сергій ОДАРИЧ, Віце-президент Асоціації міст України, Черкаський міський голова
8. Валентина ПОЛТАВЕЦЬ, Виконавчий директор Всеукраїнської громадської
організації «Асоціація малих міст України»
9. Анатолій ТКАЧУК, Директор з науки та розвитку Інституту громадянського суспільства, експерт Програми Ради Європи «Посилення місцевої демократії та
підтримка реформ місцевого самоврядування в Україні» та Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO
10. Ірина ЩЕРБИНА, Генеральний директор Інституту бюджету та соціально-економічних досліджень, експерт Програми Ради Європи «Посилення місцевої демократії та підтримка реформ місцевого самоврядування в Україні»
11. Олена ЛИТВИНЕНКО, Керівник Програми Ради Європи «Посилення місцевої демократії та підтримка реформ місцевого самоврядування в Україні»
12. Вячеслав СОРОКОВСЬКИЙ, Експерт Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO

Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~aR1iw