Новини DESPRO

15:40 | 01.11.2012

СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ «СПІЛЬНОТА ПРАКТИКІВ: ІННОВАЦІЇ В МІСЦЕВОМУ САМОВРЯДУВАННІ»


"О, КРИМ! Форос і семінар:
"Знаннями управління".
Збирай усе, мов той нектар,
Верши своє уміння.
Хай близькість моря надихає,
Нові можливості несе:
Слабке і сильне визначаєм,
Для нас навчання -понад усе!
Усім, що знаю -поділюся, І передам усе, що знаю.
Як це колись любив Конфуцій-
Навчаючись і сам навчаю!"


Федір Пилипенко

Черкаський обласний центр перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів

31 жовтня – 1 листопада в смт Форос, АР Крим, відбувся семінар-практикум «Спільнота практики: Інновації в місцевому самоврядуванні», який був організований Швейцарсько-українським проектом «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO та Державним фондом сприяння місцевому самоврядуванню в Україні. Метою семінару було ознайомлення представників Центрів перепідготовки та підвищення кваліфікації з роботою спільноти практики «Інновації в місцевому самоврядуванні» та їх подальше залучення до розвитку спільноти.

Особливу увагу протягом семінару було приділено тематиці управління знаннями, практикам управління знаннями для поліпшення якості публічних послуг, існуючому досвіду роботи спільнот практиків як в Україні, так і за кордоном.

Також відбулася презентація посібника «Спільнота практиків: Інновації в місцевому самоврядуванні», який був підготовлений за результатами пілотного навчального електронного курсу «Управління проектами з місцевого та регіонального розвитку». Посібник має стати в нагоді, передусім, для органів місцевого самоврядування – потенційних та майбутніх учасників Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування, а також для посадових осіб місцевого самоврядування та органів виконавчої влади, які планують  дистанційно підвищити свою кваліфікацію за напрямом «Управління проектами місцевого та регіонального розвитку», викладачів обласних центрів підготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади,  викладачів вищих навчальних закладів, які готують фахівців за спеціальностями галузі знань «Державне управління».

Метою дистанційного (електронного) навчання за курсом «Управління проектами місцевого та регіонального розвитку» є поглиблене вивчення питань управління проектами з місцевого та регіонального розвитку, а також набуття учасниками нових компетенцій з проектного менеджменту для вирішення проблем громади; формування спільноти практики «Інновації в місцевому самоврядуванні». Зокрема, учасники отримають можливість  систематизувати знання щодо розроблення проектів в рамках Всеукраїнського конкурсу, ознайомитися із кращими практиками та типовими помилками при розробці і впровадженні проектів, вивчити різноманітні інструменти та механізми проектного менеджменту. Учасники обговорили питання удосконалення програми дистанційного (електронного) навчання «Управління проектами з місцевого та регіонального розвитку», новий курс якої розпочинається в середині листопада цього року.

Робота щодо організації навчання представників органів місцевого самоврядування з питань підготовки проектів та програм на Всеукраїнський конкурс проводиться Державним фондом сприяння місцевому самоврядуванню в Україні, який виконує функції Дирекції Конкурсу, на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 15.08.2012 року № 758 «Про внесення змін до Положення про Всеукраїнський конкурс проектів та програм розвитку місцевого самоврядування».

Коротке посилання на новину: https://despro.org.ua/~G2qqY