Новини DESPRO

13:07 | 07.11.2012

DESPRO провів семінар для бухгалтерів обслуговуючих кооперативів

Семінар «Формування спільноти практик бухгалтерів обслуговуючих кооперативів» відбувся 7 листопада 2012 року у м. Буча.

Метою семінару було знайомство з етичними нормами, правилами спілкування та роботи спільноти практиків, очікуваннями учасників від співпраці та обміну досвідом. Учасники заходу мали можливість ділитися своїм досвідом, спілкуватися щодо розуміння положень стандартів бухгалтерського обліку та податкового кодексу, співпрацювати над знаходженням рішень, які забезпечать фінансову стабільність та якісну бухгалтерію.

Першу половину семінару провела експерт DESPRO з бухгалтерського обліку Юлія Кірсанова. Вона ознайомила спеціалістів з метою, завданням та етичними нормами спільноти практик бухгалтерів. Також у ході першої сесії експерт давала відповіді щодо поточних проблемних питань діяльності кооперативів.

Другу сесію представляв експерт DESPRO з дистанційного навчання Ігор Катерняк (президент Української системи дистанційного навчання), під час якої було розглянуто правила та приклади роботи дистанційного курсу на платформі https://mx.despro.org.ua/km/.

Веб-платформу https://mx.despro.org.ua/km/ було розроблено для навчання, обміну досвідом, спілкування, генерування ідей і знаходження рішень. Доступ до неї є авторизованим, тобто потребує логіна і пароля.

Курс розпочнеться 15 листопада 2012 року. Метою дистанційного курсу є набуття компетенцій з питань бухгалтерського та податкового обліку в обслуговуючих кооперативах, документообігу, фінансової та податкової звітності.

Курс скаладатиметься з 4 модулів, в яких кожен учасник знайде відповіді на запитання: 1) як перетворити купу паперів на якісну впорядковану бухгалтерію; 2) як уникнути податкових ризиків; 3) як заповнити фінансову та податкову звітність згідно з нормами податкового та бухгалтерського законодавства; 4) як досягти фінансової стабільності.

За словами Ігоря Катерняка, кожен з учасників має бути готовий витратити принаймі 1 годину на день для навчання, а саме: опрацювання матеріалу, виконання завдань, спілкування у форумах. Відповідно буде працювати система оцінювання, за результатами якої видаватимуться сертифікати про успішне проходження курсу. Найбільш активні учасники будуть запрошені на завершальний форум до Києва.

Коротке посилання на новину: https://despro.org.ua/~95c0h