Новини DESPRO

10:15 | 15.11.2012

У селах Іллінецьке та Росоховате Іллінецького району Вінницької області урочисто відкрито водогони

У селах Іллінецьке та Росоховата відбулася важлива подія – відкрито водогони, які збудовано спільними зусиллями місцевих громад та сільської  влади у рамках реалізації на Іллінеччині другої фази швейцарсько-українського проекту "Підтримка децентралізації в Україні" DESPRO.

Саме цей проект і допоміг здійснити мрію жителів цих населених пунктів. Завдяки його реалізації 75% помешкань Іллінецького та 70% домогосподарств Росоховатої забезпечені якісною питною водою. До мережі водопостачання підключено сільські школи, дитячі садочки, фельдшерсько-акушерські пункти.  Протяжність водогону у с. Іллінецьке – 4200 метрів, у с. Росоховата – 7800 метрів. Капітально відремонтовано артезіанські свердловини та виготовлено і встановлено водонапірну башту.

Загальна вартість проекту в Іллінецькому склала 327 тис. грн., у Росоховатій – 701 тис. грн. Сюди ввійшли кошти Швейцарської Конфедерації, районного й сільського бюджетів та громад сіл.

Серед гостей на відкритті сільських водогонів були присутні: заступник голови Іллінецької райдержадміністрації Віктор Кривоніс, координатор з реалізації проекту в районі, начальник відділу регіонального розвитку, містобудування та архітектури Іллінецької райдержадміністрації Олександр Бондар, експерт з децентралізації швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO – Вячеслав Козак.

Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~4YUGr