Новини DESPRO

10:08 | 22.11.2012

40 представників ЗМІ відвідали с. Черепашинці в рамках прес-туру до Вінницької області, організованого Швейцарським бюро співробітництва в Україні

22 листопада 2012 року відбувся прес-тур у Вінницьку область, організований Швейцарським бюро співробітництва (ШБС) в Україні. 

Зокрема, в ході візиту до с. Черепашинці Калинівського району Вінницької області журналісти мали можливість ознайомитися з успішним досвідом місцевої громади у забезпеченні водопостачання та задоволенні інших потреб місцевих жителів, залучаючи та раціонально використовуючи кошти з державного бюджету, приватного бізнесу, фінансову підтримку донорів та власні внески.

У рамках поїздки у с. Черепашинці відбулась прес-конференція, у якій взяли участь Директор ШБС в Україні Гуідо Бельтрані, Голова Калинівської ОДА Василь Поліщук, начальник Головного управління економіки Вінницької області Андрій Гижко, Черепашинецький сільський голова Наталія Черниш, керівник проекту DESPRO в Україні Оксана Гарнець, а також 25 представників загальнонаціональних ЗМІ та 15 представників регіональних ЗМІ Вінницької області.

Гуідо Бельтрані поінформував журналістів про мету, основні напрямки, завдання та загальні обсяги технічної допомоги Швейцарської Конфедерації для України. Він наголосив на успішності та унікальності проекту DESPRO, якому немає аналогів в Україні. «Проект DESPRO – унікальний та дуже інноваційний, адже він здатен мобілізувати людей навколо спільної проблеми», – зазначив п. Гуідо Бельтрані.

Оксана Гарнець у своєму вступному слові зробила наголос на основних напрямках діяльності проекту та результатах діяльності за дві фази (2007-2012). «Підтримка проектів сільських громад із покращання водопостачання, поводження з твердими побутовими відходами, опрацювання підходів та досвіду за допомоги управління знаннями та інтегрування цих знань у підтримку процесу реформ – основні напрямки діяльності DESPRO. Головним фокусом DESPRO у третій фазі залишається розбудова ефективних механізмів надання якісних публічних послуг на рівні громади та посилення національного діалогу щодо реформ місцевого самоврядування та децентралізації», – наголосила Оксана Гарнець.

Незадовго до прес-туру, 16 листопада, відбулось урочисте відкриття водогону у с. Черепашинці. Відтепер село на 100% забезпечено централізованим водопостачанням. Наталія Черниш розповіла представникам ЗМІ про історію успіху села – передумови, соціальну мобілізацію, труднощі та допомогу партнерів у їх подоланні. З історією успіху громади с. Черепашинці можна ознайомитися за цим посиланням http://despro.org.ua/news/news/220

на фото: п. Гуідо Бельтрані та п. Наталія Черниш

Після прес-конференції учасники та учасниці прес-туру мали можливість побачити об’єкти водопостачання, збудовані громадою, лікарську амбулаторію у селі, а також поспілкуватися із місцевими жителями.

Коротке посилання на новину: https://despro.org.ua/~0ypW4