Новини DESPRO

15:27 | 05.03.2013

Проект DESPRO представив серію навчальних модулів народним депутатам України

Презентація-виставка ресурсів організацій громадянського суспільства та міжнародних донорських організацій «Інформаційний ярмарок 2013» відкрився сьогодні у Верховній Раді України. Захід, організований Програмою сприяння Парламенту II університету штату Огайо у співпраці з Апаратом Верховної Ради України, триватиме два дні.

Інформаційний ярмарок спрямований на ознайомлення народних депутатів України, їх помічників-консультантів, а також спеціалістів секретаріатів фракцій парламентських комітетів та структурних підрозділів Апарату Верховної Ради, парламентських журналістів із ресурсами спільноти міжнародної технічної допомоги та українських громадських організацій. Члени парламенту, співробітники різних фракцій і комітетів можуть використовувати презентовану інформацію та матеріали як на підтримку своєї законотворчої діяльності, так і роботі народних депутатів в округах.
 

У презентації-виставці «Інформаційний Ярмарок - 2013» взяли участь 40 організацій, серед яких 17, що підтримуються Агентством США з міжнародного розвитку та американським урядом, 10 - українські громадські організації, 13 - представники інших програм, що впроваджуються європейськими організаціями та освітні заклади.

Серед учасників – Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні», який представив деякі результати своєї діяльності, зокрема, серію книжок «Децентралізація та врядування». Серія поки що складається з 13 підручників та практичних посібників для навчання державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування. DESPRO планує подальше розширення серії «Децентралізація та врядування», адже попит на подібні навчальні матеріали в країні дуже високий.

Структура серії «Децентралізація та врядування»:

Аналітичні розробки:
- Децентралізація публічної влади: досвід європейський країн та перспективи України
- Система місцевого самоврядування в Україні: історія,теорія, сучасний стан та перспективи
- Адміністративно-територіальна реформа

Посібники:
- Місцеве самоврядування та децентралізація
- Місцеві бюджети
- Стратегічне планування місцевого розвитку
- Оперативне планування реалізації стратегії територіального розвитку
- Адміністративні послуги
- Протидія корупції в органах місцевого самоврядування
- Що треба знати службовцям місцевого самоврядування про суди
- Система управління якістю як інструмент вдосконалення органу місцевого самоврядування
- Реформування системи управління житловою нерухомістю міста
- Соціальна мобілізація для сталого місцевого розвитку
- Розроблення та управління проектами у публічній сфері: європейський вимір для України

 

Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~wSrMY