Новини DESPRO

15:25 | 08.07.2015

«Я готовий нести всю повноту будь-якої відповідальності за цю реформу, знаю, що вона буде чи не найбільшим успіхом України», - Володимир Гройсман

За фінансової та організаційної підтримки Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» представники прес-служб обласних державних адміністрацій та регіональних телерадіомпаній вдруге зустрілися за круглим столом з головою Верховної Ради України Володимиром Гройсманом та провідними вітчизняними експертами з децентралізації.  Цього разу зустріч була присвячена конституційній реформі в частині децентралізації влади та реформування місцевого самоврядування.

DSC_7951.JPG

Звертаючись до учасників, Володимир Гройсман наголосив, що нова система місцевого самоврядування, запровадження якої передбачено змінами до Конституції України, приведе у владу професіоналів.

DSC_7941.JPG

«У нас є добрий літак - Україна. Але в нас немає системи управління цим літаком, він не може піднятися у повітря. Тому нам треба створити гарну систему управління, а це -децентралізація і місцеве самоврядування, і нам треба гарний персонал. Як тільки буде система управління, такий персонал сам прийде і захоче працювати», - наголосив він.

«Я вірю, що ми запровадимо це, - сказав В.Гройсман, заявивши: «Я готовий нести всю повноту будь-якої відповідальності за цю реформу, знаю, що вона буде чи не найбільшим успіхом України. Я готовий нести персональну відповідальність за наслідки впровадження цієї реформи». «Я знаю, що громади, люди будуть задоволені, коли вони відчують цей процес, це вже ніколи ніхто не зупинить. Це вже буде Європа», - додав він.

Члени Конституційної комісії, провідні експерти галузі і творці реформи – Юрій Ганущак та Сергій Головатий – презентували зміни до Конституції України у частині децентралізації. Свідченням того, що запропонована інформація була своєчасною та актуальною стала хвиля поставлених запитань, дискусії та обговорення почутого.

«Журналістські виклики» у часи реформ учасники зустрічі обговорювали із відомою журналісткою Анною Безулик.  

Закликати прес-служби державних адміністрацій та колективи державних телерадіокомпаній  бути компетентними, активними провідниками такої необхідної суспільству інформації та знань щодо реформ, налагодити постійний канал обміну інформацією, підвищити професійний рівень – основна мета заходу, що відбувся. Нагадуємо, першазустріч голови Верховної Ради із регіональними медіа відбулася за підтримкипроекту DESPRO 15 квітня цього року.

Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO і надалі всебічно підтримуватиме покращення інформаційного супроводу децентралізації.


Відео зустрічі 


 

Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~HA1EM