Новини DESPRO

18:07 | 02.02.2021

Конкурсний набір до віртуальної Школи місцевого самоврядування DESPRO 2021 відкрито!

Швейцарсько-український проект “Підтримка децентралізації в Україні” DESPRO оголошує конкурсний набір до щорічної Школи місцевого самоврядування DESPRO (Школа) для представників територіальних громад з різних областей України.


У зв’язку з пандемією COVID-19 було вирішено перевести традиційний очний формат навчання у віртуальну площину, зберігши при цьому унікальні підходи й методи організації навчального процесу, напрацьовані за довгі роки експертами проекту. Таким чином у 2021 році Школа DESPRO відбудеться на платформі zMEET ― віртуальному середовищі, до якого кожен учасник буде підключатися індивідуально зі свого персонального ноутбука чи комп’ютера, однак навчатиметься командно.


Трейлер Школи місцевого самоврядування DESPRO 2021:



У фокусі навчання ― нові можливості та практичні інструменти для розвитку територіальної громади. Тематики навчальних модулів актуалізовані під потреби як новостворених громад-2020, так і для громад з досвідом. Детальніше про Школу місцевого самоврядування DESPRO можна ознайомитися на офіційному сайті проекту за посиланням за посиланням. Відеоролики про минулі Школи:

          

Школа DESPRO 2021 проходитиме на платформі zMEET у наступні етапи:


I. Cамопідготовка ― з 09 до 23 березня

Даний етап включає самостійне ознайомлення з платформою zMEET та попереднє вивчення матеріалів, розроблених тренерами. 12 березня ― технічне навчання користування ігровою платформою для всіх відібраних учасників.

II. Перша “очна” сесія ― 23 (до 15.00 год) та 24 березня (до 14.00 год)

III. Друга “очна” сесія ― 13-14 квітня (до 14.00 год)

IV. Третя “очна” сесія ― 27-28 квітня (до 14.00 год)

V. Виконання домашніх завдань від тренерів першої сесії ― з 24 березня до 28 квітня

VI. Фінальне тестування* за усіма тематиками Школи DESPRO ― з 28 до 30 квітня

Учасники, які пройдуть фінальне тестування та наберуть 60 балів і вище, отримають сертифікати про участь у Школі місцевого самоврядування DESPRO.


До Школи DESPRO запрошуються команди від 5 до 10 осіб, які представлятимуть територіальні громади, у складі:

♦ голова громади, заступники голови (у якості лідера команди)

♦ секретар ради органу місцевого самоврядування (ОМС)

♦ керівники профільного підрозділу ОМС, що відають питаннями розвитку громади

♦ депутати місцевої ради

♦ старости сіл, що входять до складу територіальної громади

♦ керівники агенцій місцевого розвитку

♦ керівники громадських організацій, що займаються питаннями місцевого розвитку

♦ представники місцевого бізнесу, що мають проєкти корпоративної соціальної відповідальності, спрямовані на розвиток громади

♦ представники місцевих молодіжних організацій

♦ місцеві активісти.



ВАЖЛИВО! Для участі у Школі необхідно мати ПЕРСОНАЛЬНУ адресу електронної пошти, за якою кожен учасник індивідуально буде зареєстрований на платформі zMEET (тому одна адреса на всіх членів команди ― не підходить), а також ноутбук чи комп’ютер, який відповідає таким технічним вимогам:

♦ Операційні системи Macintosh або Windows 10, 7, х64 bit (попередні версії Windows також підтримуються, але з ними можуть виникати складнощі, ОС Linux не підтримується)

♦ 2-х ядерний процесор

♦ Мінімум 4 гб оперативної пам’яті

♦ Мінімум 1 гб відеопам’яті

Окрім того, необхідно мати:

♦ З’єднання з мережею інтернет, мінімум 20 мб/с

♦ Робочі навушники з мікрофоном



Щоб подати заявку на участь, необхідно зібрати команду та заповнити онлайн-анкету до 21 лютого 2021 р. (включно). 

Анкета заповнюється одна на всю команду.


Зверніть увагу, що заповнення анкети передбачає завантаження зображення логотипу або гербу громади. У зв’язку з цим, заповнити анкету можна лише із облікового запису google (тобто увійшовши із адресою пошти @gmail.com та відповідним паролем). Якщо ніхто із членів команди громади не має такого облікового запису, його можна створити тут.


Зразок усіх запитань анкети для ознайомлення перед заповненням доступний за посиланням.


АНКЕТА ДЛЯ УЧАСТІ У ШКОЛІ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ DESPRO


Відбір учасників буде здійснено спеціально створеною комісією DESPRO до 25 лютого 2021 року. У разі необхідності з заявниками може бути проведена усна (телефонна) співбесіда. Результати будуть оголошені на офіційному сайті проекту DESPRO.


Із запитаннями можливо звертатися за телефоном +38 (044) 270 55 21 або на електронну адресу h.osadcha@despro.org.ua (Галина Осадча) / t.siryk@despro.org.ua (Тетяна Сірик).

Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~AaxEd