22.03.2018 Анонс! 28 березня 2018 року у Києві відбудуться Загальні Збори Асоціації об’єднаних територіальних громад

28 березня 2018 року у Києві відбудуться Загальні Збори Асоціації об’єднаних територіальних громад. 

Під час заходу голови ОТГ та представники державних органів влади нададуть об’єктивну інформацію щодо перебігу децентралізації в Україні - її здобутки, проблеми та перспективи.

26.02.2018 Голова громади чи голова сільради. Аргументи «за» і «проти» об’єднання

16 лютого у Краснокутську відбулися дебати щодо того, навіщо громадам об’єднуватися. Захід пройшов за підтримки Швейцарсько-Українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO та за сприяння Краснокутської РДА та Центру розвитку місцевого самоврядування у Харківській області.

23.10.2017 Україна має перейти на інтегровану систему поводження з відходами, яка діятиме на засадах міжмуніципального співробітництва

Україна має поступово відмовитись від планування управління відходами на основі адміністративного поділу і перейти на інтегровану систему поводження з відходами, яка діятиме на засадах міжмуніципального співробітництва. Такий підхід закладено у проекті Національній стратегії поводження з відходами в Україні до 2030 року. Про це сказала заступник начальника Управління благоустрою територій та комунального обслуговування — начальник відділу поводження з побутовими відходами Людмила Полтораченко під час круглого столу «Державна секторальна політика в контексті децентралізації» в рамках Форуму партнерів швейцарсько-українського Проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO, який проходив у Києві 10-11 жовтня.

Децентралізація: нові можливості розвитку громад за підтримки DESPRO 17.02.2017 Децентралізація: нові можливості розвитку громад за підтримки DESPRO

15 лютого заступник голови Луганської облдержадміністрації Вадим Данієлян зустрівся з представниками швейцарсько-українського проекту DESPRO: директором Крістеном Юргом, експертами В’ячеславом Козаком та В’ячеславом Сороковським, спеціалістом Юлією Локшиною. У ході зустрічі було обговорено перспективи двосторонньої співпраці з метою підтримки процесу децентралізації влади у Луганській області.

20.12.2016 З початком наступного року Новосанжарський район вже переходить на роздільне збирання сміття

З початком наступного року Новосанжарський район вже переходить на роздільне збирання сміття. Щоправда, не повністю, а лише перші 5 сільських та Новосанжарська селищна рада.

18.10.2016 Павло Козирєв про реформу місцевого самоврядування

1.JPG

26.05.2016 Потяг зі швейцарською гуманітарною допомогою дістався Сходу України

В період з 23 по 25 травня 2016 року Уряд Швейцарії доправив 720 тонн гуманітарного вантажу загальною вартістю 1,3 млн. американських доларів партнерським установам на Сході України. Відповідно до швейцарських принципів гуманітарної допомоги її отримає населення по обидві сторони лінії розмежування. Потяг з 8 вантажних вагонів доставив сьогодні зі станції Пологи (Запорізька область) в місто Донецьк хімічні реагенти для очищення води. Вперше з моменту початку конфлікту на Сході Україні був використаний залізничний транспорт для перевезення гуманітарного вантажу через лінію розмежування. Окрім того, 15 вантажівок з гуманітарною допомогою Швейцарія направила на підконтрольну Уряду України територію.

21.04.2016 Надзвичайний і Повноважний Посол Швейцарської Конфедерації в Україні та Молдові, Генеральний Директор Базельського Інституту Врядування та Голова Рахункової Палати кантону Берн обговорили перспективи розширення співпраці із НАДУ

У ході зустрічі Юрій Ковбасюк наголосив про те, що Національна академія високо цінує співпрацю із Посольством Швейцарської Конфедерації в Україні, завдяки якій в начальному закладі успішно реалізується декілька масштабних проектів, спрямованих на різні сфери державного управління, зокрема: «Підтримка децентралізації в Україні» (DESPRO). 

12.04.2016 Національна академія державного управління при Президентові України розпочала вступну кампанію 2016 року

Кафедра регіонального управління, місцевого самоврядування та управління містом пропонує свої спеціалізації

26.02.2016 DESPRO підтримує новооб’єднані громади

Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO підтримує новооб’єднані громади України, Полтавщини зокрема, – про це під час зустрічі з керівникам області констатували представники проекту. Їхні експерти консультують і допомагають писати проекти громадам, а на реалізацію достойних – виділяють кошти.